Re: Rezept?

Hallo RALPH

du kochst gern?
Wohnst du vielleicht in der N�he?
Hm

Hier das Rezept einer Nepalin.
Viel Erfolg,
LUDWIG

_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/

Nepali Recipes
Dal Bhat (Lentil Soup & Boiled Rice)

Ingredients

3 cups of water
1 cup red lentils
1 Tbs. peeled minced fresh ginger
The API returns poloniex java decimals with a dot. 1 tsp. seeded, chopped fresh green chili
1/2 tsp. salt
1 tsp. sugar
1/2 tamarind concentrate
1 tsp. vegetable oil
1/4 black mustard seed
1/2 five-spice
Instructions

Bring water to boil in pan over medium heat. Add lentils. Reduce heat and simmer covered until lentils are tender, about 15 minutes. They should break easily when pressed between thumbs and index fingers. Remove from heat.
Puree this mixture with ginger and green chili in blender until smooth. Return to pan and bring to simmer. Add salt, sugar, and tamarind and stir to dissolve the tamarind. Remove from heat.

Heat oil in a 6-inch skillet over medium-low heat. Fry black mustard seeds for a few seconds. As soon as the seeds start popping remove from heat and pour contents of pan over the lentil mixtures. Simmer 2 to 3 more minutes. Stir in five spice. Cover and let stand for a few minutes to help develop the flavors. Garnish with lemon wedges and cilantro and serve with boiled rice.


> namaste
> ganz kurz: ich war in nepal und es war traumhaft(beschreibt es wahrscheinlich am besten)!!
> da ich selber gerne koche will ich nat�rlich mein lieblingsessen aus nepal mal nachkochen,Daal Bhaat.
> jetzt zu meiner frage,kennt jemand ne adresse wo ich das rezept nachschlagen kann.
> vielen dank im voraus!
> ps:freu mich schon darauf endlich mal wieder mit den fingern zu essen!! :)

Abgeschickt von am 17. Mai 2001 um 10:43 Uhr

Antwort zu: Rezept? geschrieben von ralph am 16. Mai 2001 um 19:57 Uhr:



antworten      zur�ck zum Board








Antwort:

Name:  
E-Mail:

�berschrift:

Nachricht:

     


zur�ck zum Board